Flugelhorn Vibrato on Playback

Discussion of playback and midi issues go here.
SteveWiest
Posts: 3
Joined: Tue Oct 01, 2019 10:54 pm
Sibelius Version: Ultimate
Operating System: Mac

Flugelhorn Vibrato on Playback

Post by SteveWiest » Tue Oct 01, 2019 10:58 pm

Hello Collective Sibelius Hive-Folk Deluxe!

Quick and no-doubt easy problem to solve: How do I turn off the "terminal vibrato" on the Sibelius flugelhorn patch for playback?

Thanks! :D

Re: Flugelhorn Vibrato on Playback

by Sponsor

Forum Sponsor
 

MikeLyons
Posts: 623
Joined: Fri Jun 24, 2016 7:20 pm
Sibelius Version: Ult. 2019.9/7.51/6.2
Operating System: Windows

Re: Flugelhorn Vibrato on Playback

Post by MikeLyons » Wed Oct 02, 2019 6:03 am

AFAIK, the vibrato is part of the sound sample, so you're stuck with it.
Sib 6.2, 7.5 and 2019.9, Windows 10, 32GB RAM, 8TB 7200RPM Storage, 2TB SSD Note Performer 3, EWQLSO, EWQLSC, Harmony Assistant and some others.

SteveWiest
Posts: 3
Joined: Tue Oct 01, 2019 10:54 pm
Sibelius Version: Ultimate
Operating System: Mac

Re: Flugelhorn Vibrato on Playback

Post by SteveWiest » Wed Oct 02, 2019 9:23 pm

MikeLyons wrote:
Wed Oct 02, 2019 6:03 am
AFAIK, the vibrato is part of the sound sample, so you're stuck with it.
Well, DRAG. Thanks for the reply. :D As a work around–for demo purposes, I ran the MIDI info from the project into Logic Pro and the flugel vibrato did NOT transfer. So, all is groovy.

MikeLyons
Posts: 623
Joined: Fri Jun 24, 2016 7:20 pm
Sibelius Version: Ult. 2019.9/7.51/6.2
Operating System: Windows

Re: Flugelhorn Vibrato on Playback

Post by MikeLyons » Thu Oct 03, 2019 7:01 am

But are you hearing the same sample? I suspect not.
Sib 6.2, 7.5 and 2019.9, Windows 10, 32GB RAM, 8TB 7200RPM Storage, 2TB SSD Note Performer 3, EWQLSO, EWQLSC, Harmony Assistant and some others.

SteveWiest
Posts: 3
Joined: Tue Oct 01, 2019 10:54 pm
Sibelius Version: Ultimate
Operating System: Mac

Re: Flugelhorn Vibrato on Playback

Post by SteveWiest » Thu Oct 03, 2019 2:16 pm

MikeLyons wrote:
Thu Oct 03, 2019 7:01 am
But are you hearing the same sample? I suspect not.
You are correct. I just used the MIDI info and chose another sample via Logic Pro. I was worried that the vibrato information would somehow be included in the MIDI, but happily-it wasn’t👍🏻😎

I kinda dig the terminal vibrato by itself in the original Sibelius patch, but generally speaking, it never fits what I’m writing.

Post Reply