Play all instruments/staves?!

Discuss Photo Score issues here.
monteverdi
Posts: 3
Joined: Wed Dec 07, 2016 11:15 am
Sibelius Version: 8

Play all instruments/staves?!

Post by monteverdi » Wed Dec 07, 2016 11:32 am

Hey guys,

i'm new to photoscore and have a huge problem i can´t solve yet. The scanning works fine and the recognition too, but it does not play all instruments/staves or notes when i playback. I uploaded a screenshot of a part from the note sheet where photoscore wont play these note:
Bildschirmfoto 2016-12-07 um 12.21.50.png
Bildschirmfoto 2016-12-07 um 12.21.50.png (60.89 KiB) Viewed 2400 times
If anyone want the file i can upload it somewhere else.

I hope someone can help me, it´s quite important and urgent.

Thx for help

Re: Play all instruments/staves?!

by Sponsor

Forum Sponsor
 

KJ_Palmer
Posts: 277
Joined: Mon Feb 28, 2011 6:22 am
Sibelius Version: 6.2, 7.5
Operating System: Windows

Re: Play all instruments/staves?!

Post by KJ_Palmer » Thu Dec 08, 2016 6:32 am

Which version of Photoscore are you using? PS 8 handles instruments slightly differently from 7 and earlier.

First make sure all your Instruments are defined correctly in your Photoscore scan at the top left system.

If you attach a pdf version of your score here or send a link, I (or someone else here) can have a go at scanning it. You may have to attach the file as a zip file.
Sibelius 6.2, 7.5, Windows 10 laptop

monteverdi
Posts: 3
Joined: Wed Dec 07, 2016 11:15 am
Sibelius Version: 8

Re: Play all instruments/staves?!

Post by monteverdi » Thu Dec 08, 2016 1:34 pm

I attached it to this post. I am completely confused.
It seems that when i scan it first the first time, the staves who are played together are single staves and played one after one. Then i align the recognition lines and re-read, but it won´t save the changes and it does not change a thing.
Is it possible to glue them together? :roll:

Sadly the file size is 20kb overt the maximum. I uploaded it here: filedropper.com/score_1

monteverdi
Posts: 3
Joined: Wed Dec 07, 2016 11:15 am
Sibelius Version: 8

Re: Play all instruments/staves?!

Post by monteverdi » Thu Dec 08, 2016 3:10 pm

ok i fixed it. The rhythm was the problem.

Post Reply