Transport randomly fast forwarding during playback

Discuss general Sibelius issues here. Get help with Sibelius and Sibelius Support.
gstew
Posts: 16
Joined: Thu Mar 08, 2012 12:06 am

Transport randomly fast forwarding during playback

Post by gstew » Mon Oct 22, 2018 7:51 am

hey Everyone,

this weird thing just started happening on playback where it randomly starts fast forwarding through the score, sometimes will playback normal for a bit but then starts up again. any ideas? I'm on a mac with 7.1.3
I tried fresh score and same result .

Thanks in advance,

Grant

Re: Transport randomly fast forwarding during playback

by Sponsor

Forum Sponsor
 

MikeLyons
Posts: 603
Joined: Fri Jun 24, 2016 7:20 pm
Sibelius Version: Ult. 2019.9/7.51/6.2
Operating System: Windows

Re: Transport randomly fast forwarding during playback

Post by MikeLyons » Mon Oct 22, 2018 2:11 pm

Hi,

Some more info would be helpful. What is the Mac OS you are using?
Did the file previously work ok and has recently started misbehaving?
Is your mac connected to a midi keyboard?
How did you create the file? Did you play it in? Type it in? Import a pdf/MIDI/MusicXML file?

Can you post a copy of the file here so we can see if we experience the same issue? I have 7.5.2 as well as 20018.7 so I can try it in both. I'm happy for you to email it to me on mike@mike-lyons.co.uk if you want to and I can have a look at it. (although I run Windoze here, so it may not show the same fault.
Sib 6.2, 7.5 and 2019.9, Windows 10, 32GB RAM, 8TB 7200RPM Storage, 2TB SSD Note Performer 3, EWQLSO, EWQLSC, Harmony Assistant and some others.

gstew
Posts: 16
Joined: Thu Mar 08, 2012 12:06 am

Re: Transport randomly fast forwarding during playback

Post by gstew » Mon Oct 22, 2018 6:41 pm

thanks! I reset my oxygen 88 keyboard and that fixed it, it has a transport panel on it and must have somehow been getting signals to ffwd.

thanks again,

Grant

MikeLyons
Posts: 603
Joined: Fri Jun 24, 2016 7:20 pm
Sibelius Version: Ult. 2019.9/7.51/6.2
Operating System: Windows

Re: Transport randomly fast forwarding during playback

Post by MikeLyons » Mon Oct 22, 2018 9:32 pm

Often the first thing to check!

Glad you are sorted out.
Sib 6.2, 7.5 and 2019.9, Windows 10, 32GB RAM, 8TB 7200RPM Storage, 2TB SSD Note Performer 3, EWQLSO, EWQLSC, Harmony Assistant and some others.

Post Reply