rescore issues

Discuss Photo Score issues here.
DianaDiazSing
Posts: 37
Joined: Tue Sep 18, 2018 1:10 am
Sibelius Version: Ultimate
Operating System: Windows

rescore issues

Post by DianaDiazSing » Tue Sep 18, 2018 11:42 pm

Hi,
I decided to try the "rescore" button for kicks.

My score now has 3 measures per system. I want 4 how do I change this?

How do I select and more notes to another voice? It won't let me do anything. So frustrating. It must be me.

Re: rescore issues

by Sponsor

Forum Sponsor
 

MikeLyons
Posts: 776
Joined: Fri Jun 24, 2016 7:20 pm
Sibelius Version: Ult. 2019.9/7.51/6.2
Operating System: Windows

Re: rescore issues

Post by MikeLyons » Wed Sep 19, 2018 8:05 am

OK, now I'm comfused. What and where is the 'rescore' button? Is it in Sib or PS?
Sib 6.2, 7.5 and 2020.3, Windows 10, 32GB RAM, 8TB 7200RPM Storage, 2TB SSD, Note Performer 3.1, EWQLSO, EWQLSC, Harmony Assistant and some others. mike@mike-lyons.co.uk

DianaDiazSing
Posts: 37
Joined: Tue Sep 18, 2018 1:10 am
Sibelius Version: Ultimate
Operating System: Windows

Re: rescore issues

Post by DianaDiazSing » Wed Sep 19, 2018 4:26 pm

I've been confused since I downloaded these programs for a few days now! Rescore is a feature in Photoscore where it takes the initial scan and reformats it. I was thinking it was a better way of dealing with some of the issues I had with the piano into being taken as line 1 being the vocal line when I exported to sibelius. And then the vocal comes in on what should be a new line.

Rescore took care of that because something in Photoscore understands that this piano intro should have an empty vocal staff above it as line 1 and piano should e lines 2 & 3.

I feel like once I get this stuff straightened out, I can make a career of making leadsheets for people. Or at least make them for myself and my picky accompanist.

MikeLyons
Posts: 776
Joined: Fri Jun 24, 2016 7:20 pm
Sibelius Version: Ult. 2019.9/7.51/6.2
Operating System: Windows

Re: rescore issues

Post by MikeLyons » Thu Sep 20, 2018 10:54 am

I never even knew that button existed! It must have been there since at least version 7 (I have both).
That's going to be quite useful!
Thanks.

Feed your accompanist some of your Xanax! :-D
Sib 6.2, 7.5 and 2020.3, Windows 10, 32GB RAM, 8TB 7200RPM Storage, 2TB SSD, Note Performer 3.1, EWQLSO, EWQLSC, Harmony Assistant and some others. mike@mike-lyons.co.uk

DianaDiazSing
Posts: 37
Joined: Tue Sep 18, 2018 1:10 am
Sibelius Version: Ultimate
Operating System: Windows

Re: rescore issues

Post by DianaDiazSing » Mon Sep 24, 2018 3:11 pm

MikeLyons wrote:I never even knew that button existed! It must have been there since at least version 7 (I have both).
That's going to be quite useful!
Thanks.

Feed your accompanist some of your Xanax! :-D
Either that or it will make you tear your hair out in clumps. Depending on how much you have, you might have to go at your eyebrows, moustache, or beard! This was in Photoscore. I found it didn't always work so well and had to redo the whole song again

MikeLyons
Posts: 776
Joined: Fri Jun 24, 2016 7:20 pm
Sibelius Version: Ult. 2019.9/7.51/6.2
Operating System: Windows

Re: rescore issues

Post by MikeLyons » Mon Sep 24, 2018 9:22 pm

If you get really stuck I'm happy to do it for you if you send me either the original pdf or the opt file or your sib file - even thought that's the hardest way.
Sib 6.2, 7.5 and 2020.3, Windows 10, 32GB RAM, 8TB 7200RPM Storage, 2TB SSD, Note Performer 3.1, EWQLSO, EWQLSC, Harmony Assistant and some others. mike@mike-lyons.co.uk

Post Reply