bug after changing settings reverb in Play

Discussion of playback and midi issues go here.
Noorenbergh
Posts: 7
Joined: Thu Jul 14, 2022 3:02 pm
Sibelius Version: 2022.9
Operating System: Mac

bug after changing settings reverb in Play

Post by Noorenbergh » Thu Jul 14, 2022 3:08 pm

Sib bugs after changing of settings reverb in Play. I put off the reverb as it was annoying me and then Sib bugs (!). This is not the first time
Sibelius Ultimate 2022.5
macOS Monterey 12.4 --2,3 GHz Quad-Core Intel Core i5 --8 GB 2133 MHz LPDDR3 (2018)
N. L. Noorenbergh

Re: bug after changing settings reverb in Play

by Sponsor

Forum Sponsor
 

MikeLyons
Posts: 1460
Joined: Fri Jun 24, 2016 7:20 pm
Sibelius Version: Ult. 2021.12/7.5/6.2
Operating System: Windows

Re: bug after changing settings reverb in Play

Post by MikeLyons » Thu Jul 14, 2022 3:33 pm

As we are apparently not sharing the same language, could you please describe what actually happens? "Sib bugs" conveys absolutely nothing.

Does the sound burble or glitch?
Do you get error messages?
Do you get the wrong sounds playing?
Does the sound peak/clip?
Something else?

What is your OS?What version of the OS?
What exact version and tier of sibelius are you using?

Help us to help you.
Sib 6.2, 7.5 and 2022.7, Windows 11, 32GB RAM, 16TB 7200RPM Storage, 2TB SSD, Note Performer 3.3.2, EWQLSO, EWQLSC, Harmony Assistant and some others. mike@mike-lyons.co.uk

Noorenbergh
Posts: 7
Joined: Thu Jul 14, 2022 3:02 pm
Sibelius Version: 2022.9
Operating System: Mac

Re: bug after changing settings reverb in Play

Post by Noorenbergh » Fri Jul 15, 2022 12:12 pm

The expression 'a total bug' or crash is perhaps more clear, which means that you can do nothing anymore except restart or looking at an eternal spinning wheel. This crashing happens quite often, as said, after changing settings of Effects in Sibelius play.
Last edited by Noorenbergh on Sat Jul 16, 2022 4:56 pm, edited 2 times in total.
Sibelius Ultimate 2022.5
macOS Monterey 12.4 --2,3 GHz Quad-Core Intel Core i5 --8 GB 2133 MHz LPDDR3 (2018)
N. L. Noorenbergh

andyg
Posts: 1621
Joined: Tue Feb 14, 2006 8:55 pm

Re: bug after changing settings reverb in Play

Post by andyg » Fri Jul 15, 2022 8:08 pm

Your version of Sibelius is incompatible with Monterey. You need Ultimate V 2022.3 at least, so I'm afraid you'll have to upgrade to the latest version of Sibelius Ultimate. More expense, but that's Apple's fault for making so many changes to the O/S and not allowing backwards compatibility. In comparison, Windows 11 can run almost any version of Sibelius, as far back as 5 and possibly 4.

If you're using any third party effects plug-ins, you may find that Monterey has broken them too. :(

Post Reply